fbpx

Els aspirants amb símptomes o aïllats ajornaran l'oposició

Hauran d'abstindre's de participar qualsevol persona que presente símptomes. El sindicat STEPV ha criticat la sobrecarrega de feina per als tribunals d'oposició.
Redacción-ValenciaMartes, 13 de abril de 2021
0

L'aspirant podrà examinar-se altre dia per inasistència justificada per motius sanitaris a la convocatòria.

«El pla de contingència per a les oposicions sobrecarrega de feina els tribunals d’oposició, que tenen una sèrie de responsabilitats afegides en alguns casos pràcticament impossibles de complir». Així ho estima el sindicat Stepv, després que la Conselleria haguera presentat a la Mesa Sectorial el seu esborrany.

El Pla de Contingència de la Conselleria d’Educació per a les oposicions docents previstes per al mes de maig preveu almenys 190 seus de realització dels exàmens, als quals es presentaran més de 24.000 aspirants, i uns 2.500 funcionaris per a la constitució dels tribunals examinadors.

El document preveu que als candidats en aïllament domiciliari per COVID-19 ordenat pels serveis de salut i a aquells amb símptomes en el moment de la prova puguen fer l’examen posteriorment, en data fixada per la Direcció General de Personal Docent, però en un temps que no perjudique el dret de la resta de candidats a la conclusió del procés en temps raonable segons el calendari.

Als candidats en aïllament domiciliari per COVID-19 i a aquells amb símptomes en el moment de la prova podran fer l'examen posteriorment

El sindicat Stepv critica que «els tribunals han de realitzar actuacions com organitzar, distribuir i identificar espais comuns (accés a les aules, zones de descans, lavabos…), i de realització de proves (aules) i, cas que fora necessari, preparar una zona reservada per a l’aïllament de persones amb possibles símptomes de la COVID-19 (aula d’incidències); distribuir els espais en les aules d’examen de forma que es puga mantindre una distància interpersonal mínima d’almenys 1,5 metres; equipar totes les aules amb, almenys, gel hidroalcohòlic, una paperera de pedal amb tapa i bossa de fem que permeta la gestió adequada del material d’un sol ús; ventilar, netejar i desinfectar els espais i el mobiliari, amb una antelació màxima de 24 a 48 hores prèvies a la celebració de les proves, etcètera».

El sindicat considera que els tribunals no són experts sanitaris per identificar «qualsevol material inorgànic que puga ser vector passiu d’un patogen», per exemple. «Ni tenen perquè dedicar-se a desinfectar espais. Això és competència de qui ha convocat les oposicions. La tasca dels tribunals no és aquesta, sinó la d’atendre les persones aspirants, que ja és molta feina».

Inassistència per força major

El pla de la Conselleria té com a objectiu determinar les mesures preventives i extraordinàries de tipus organitzatiu i tècnic així com la de determinar pautes generals i actuacions prèvies que s’hagen de seguir per a evitar el contagi del coronavirus amb la finalitat de protegir la seguretat i salut dels participants en el procés.

En les proves hauran d’abstindre’s de participar qualsevol persona que presente símptomes compatibles amb la COVID. Es considerarà inassistència per força major si, en la data de la prova, l’aspirant està en confinament obligatori acordat pels serveis sanitaris per COVID o quan se’ls impedisca l’accés al recinte per tindre febre o símptomes».

0
Comentarios