fbpx

Curs 2021-22: Tornada a les ràtios de 25 als CEIP i doble torn als IES

La Conselleria fa arribar les instruccions als directors de centres. L'objectiu és la presencialitat total en tots els cursos i etapes. La distància de seguretat baixa de 1,5 metres a 1,2 metres.
Pablo RoviraMartes, 8 de junio de 2021
0

La Conselleria d'Educació avança la tornada a les ràtios d'Infantil i Primària d'abans de la pandèmia.

La Conselleria d’Educació ha fet arribar les primeres instruccions per al pròxim curs a través d’una carta remesa als directors dels centres, signada pel secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler.

En aquesta carta, l’Administració educativa avança la relaxació de les mesures de prevenció de contagis que han estat en vigor enguany quant a ràtios, horaris i l’establiment de grups de «convivència estables». D’aquesta manera, la Conselleria trasllada els acords en la Conferència Sectorial entre el Ministeri d’Educació i les comunitats autònomes.

25

Els grups d'Infantil i Primària ja no tindran una ràtio de 20 alumnes per aula, sinó que tornen a les establides en la legislació

El més nou d’aquestes instruccions és que es retornen a les ràtios «vigents». Això és, els grups d’Infantil i Primària ja no tindran una ràtio de 20 alumnes per aula, sinó que tornen a les establides en la legislació, és a dir, 25 alumnes per aula. Ara bé, cal recordar que la Conselleria sí ha rebaixat la ràtio en 53 municipis valencians. Això sí, aquesta reducció no té res a veure amb la pandèmia sinó amb la baixa natalitat i la falta d’alumnat en aquestes localitats. Segons la carta, «tots els grups d’Infantil i Primària es configuraran com a grups de convivència estable, amb la ràtio establida per la normativa vigent en la Comunitat Valenciana.

A més, encara que es mantinguen els grups bambolla, la Conselleria «permetrà que tant el professorat especialista com el personal de suport a la inclusió, puga intervindre presencialment en els grups de convivència estable».

Doble torn

La Conselleria també trasllada als centres de Secundària i Batxillerat els pactes amb el Ministeri d’Educació, de tal forma que es redueix la distància de seguretat, que passa de 1,5 metres a 1,2 metres. Això significa que pràcticament es recupera la ràtio de 30 alumnes per aula, depenent de la grandària de les aules. Continua permetent-se que s’aprofiten espais dels centres que no són aules per a impartir classes, amb l’objectiu de garantir el 100% de presencialitat en tots els cursos. Aquest és el primer objectiu. Per això mateix, la Conselleria preveu, en cas de necessitat, la possibilitat que els instituts realitzen doble torn: «Hauran de contemplar la opció d’organitzar determinats ensenyaments, nivells o grups en horari vespertí».

La carta remesa per la Conselleria d’Educació als directors assenyala que en els pròxims dies la Direcció General de Personal Docent elaborarà «les instruccions per a determinar la plantilla de professorat necessària per a cada centre d’acord amb la proposta organitzativa que s’haja desenvolupat que s’haja desenvolupat per a atendre els criteris indicats anteriorment» per part dels centres.

0
Comentarios