fbpx

El Consell crea 19 consells territorials de Formació Professional

Aquest consells es regulen amb una ordre pròpia. L'objectiu és "connectar " la formació a la producció. Treball conjunt entre Educació i Economia Sostenible.
Pablo RoviraMiércoles, 15 de septiembre de 2021
0

Reunió del Consell Valencià d'FP que va tindre lloc el passat juliol.

La Generalitat ha establit la creació de 19 consells territorials de Formació Professional (FP) – regulats mitjançant una ordre publicada en el DOGV–per a “connectar” la formació a les necessitats dels diversos sectors productius.
Aquests consells, per a la determinació dels quals s’ha tingut en compte la situació i les característiques geogràfiques, així com cada entorn social, cultural i econòmic, tindran una àrea d’influència que aconseguirà poblacions molt concretes. Aquestes són: els Ports-Baix Maestrat; la Plana Alta; Castelló 2; la Vall del Palància; Requena-Utiel; l’àrea Metropolitana de València; València; València 2; la Ribera del Xúquer; la Costanera; la Safor; la Vall d’Albaida; la Marina Alta; l’Alcoià i el Comtat; el Vinalopó; la Marina Baixa; l’Alacantí; Elx; i la Vega Baixa, segons informa la Conselleria d’Educació.

Participació dels agents socials

Les conselleries d’Educació, Cultura i Esport i d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball han treballat conjuntament la creació dels consells territorials de l’FP amb la voluntat de determinar, juntament amb els diferents agents implicats, l’oferta de noves implantacions de cicles formatius ajustada de manera eficient i pròxima als entorns productius de les diferents zones del nostre territori.
El conseller Vicent Marzà ha destacat que “duem diversos cursos ajustant l’oferta formativa a les necessitats de les empreses i les indústries valencianes en el disseny d’un mapa de l’FP coherent. Per això els consells territorials de l’FP són la punta de llança d’aquesta línia d’actuació per a connectar perfectament la Formació Professional al món laboral. L’FP és una solució clau per fer front a la crisi social i econòmica generada de la pandèmia: potenciant aquests estudis assegurem que les valencianes i els valencians que opten per cicles formatius aconseguisquen molt fàcilment llocs de treball dignes”.

Vicent Marzà "

L'FP és una solució clau per fer front a la crisi social i econòmica generada de la pandèmia

"

El responsable d’Educació de la Generalitat ha explicat també que “els consells territorials de l’FP donen rellevància al paper dels centres que imparteixen Formació Professional i els ancoren amb els entorns productius més pròxims, que són els veritables pols de desenvolupament local i territorial”.
En aquest sentit, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha destacat que “aquesta col·laboració d’Ocupació i Educació territorializada i sectorializada amb la participació dels agents socials més representatius és necessaria per anticipar i adequar la formació a les necessitats de les empreses i indústries valencianes. Cal ajustar la formació professional i les necessitats canviants del teixit productiu valencià.

0
Comentarios