fbpx

L’IVAJ reprén les activitats de Jove Oportunitat amb la posada en marxa de nous grups

Les noves inscripcions poden realitzar-se en l’IVAJ o en els ajuntaments col·laboradors.
Redacción-ValenciaMiércoles, 15 de septiembre de 2021
0

Una visita a empresa dins de les activitats que engloben el programa Jove Oportunitat de l’IVAJ.

Amb l’inici de curs, el programa Jove Oportunitat de l’IVAJ, finançat pel Fons Social Europeu, també reprén les seues sessions. A més, amb la col·laboració dels departaments de Joventut de diversos ajuntaments de la Comunitat, l’IVAJ posa en marxa nous grups que se sumaran als 61 grups de joves que ja estan realitzant les seues activitats.
El programa va destinat preferentment a joves de 16 i 17 anys que conclouen l’ESO, amb títol o sense, i que s’enfronten a problemes de desmotivació i, en la majoria dels casos, de baixa autoestima. JOOP pretén traure’ls d’aquesta situació de desorientació respecte a com continuar la seua vida acadèmica o professional i els ofereix la possibilitat de construir un projecte de vida integral, que els permetrà prendre les regnes del seu propi futur.
El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que JOOP “ha aconseguit captar moltes persones joves a qui ningú estava atenent des d’una visió integral, escoltant-les i acompanyant-les en tots els aspectes de la seua vida”. La fitxa de sol·licitud d’inscripció està disponible en el web de l’IVAJ i ha d’enviar-se a través de l’adreça de correu electrònic inscripcions@joveoportunitat.es.
El director de l’IVAJ ha explicat que és fonamental “la implicació dels instituts de secundària en el programa, perquè JOOP és una eina que es posa a la seua disposició com a continuació de la tasca d’orientació que ells exerceixen en el centre”.

Jesús Martí "

És fonamental la implicació dels instituts de Secundària en el programa; JOOP és una eina que es posa a la seua disposició com a continuació de la tasca d'orientació que ells exerceixen en el centre.

"

Cada curs JOOP, que utilitza la metodologia de l’entrenament o ‘coaching’ actitudinal, es divideix en quatre mòduls: un mòdul de desenvolupament personal, un de desenvolupament social, un mòdul acadèmic i un altre d’orientació professional, amb visites a empreses. Aquests mòduls sumen un total de 376 hores lectives, en jornades de 4 hores diàries, que reuneixen els grups de joves cada matí, de dilluns a divendres, a l’aula JOOP.Les sessions de ‘coaching’ grupal i també individual (entre cada jove i el seu ‘coach’) es combinen amb eixides a empreses, on coneixen de primera mà quina és la tasca que s’hi realitza i quina formació necessiten.

Programa per al retorn educatiu

Un total de 2.358 joves de la Comunitat Valenciana han participat en el programa ‘Jove Oportunitat’ (JOOP) en les quatre edicions desenvolupades fins al moment des de 2017. Entre les persones participants, un 39% està estudiant una FP de Grau Mitjà després de finalitzar el programa, per a la qual preparen la prova d’accés, i un 22% està treballant, la majoria després d’aconseguir algun certificat de professionalitat.

0
Comentarios