fbpx

Tallers per a trencar barreres de gènere a l’hora de triar els estudis superiors

Estereotips, qüestions socials i creences familiars condicionen l’elecció acadèmic-professional.
Redacción-ValenciaMartes, 21 de septiembre de 2021
0

Actualment, a pesar que els estudiants que cursen l’ESO es troben en situacions de decisió similars, encara s’observen grans diferències associades al gènere en l’elecció de les seues carreres professionals.

En aquest sentit, hi ha estadístiques clares que mostren que majoritàriament les dones trien estudis relacionats amb les humanitats o la sanitat i els homes s’encaminen a professions més tècniques.
A què es deu aquesta elecció? Quines motivacions i raons hi ha en el moment de triar un camí en els estudis o en l’elecció d’una vocació?

Quan els joves es plantegen què volen ser de major solen tindre en compte les seues pròpies característiques personals, la influència del seu entorn i creences basades en estereotips socials que acaben marcant el seu futur.

Fundación Diálogos

La Fundación Diálogos s’ha marcat com a objectiu la implantació d’un projecte d’orientació professional igualitària en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, on s’establisca un procés de reflexió i introspecció a l’hora de decidir sobre estudis i vocacions, a més de fomentar el coneixement de les denominades professions STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), especialment entre el col·lectiu de les estudiants.

Així mateix, es planteja realitzar accions per a tutors i orientadors que els doten de recursos que contribuïsquen a implantar dinàmiques d’elecció d’estudis i vocacions des d’un marc igualitari.

Webinari per a tutors i orientadors

D’aquesta manera, per a donar resposta a les necessitats actuals detectades, Fundación Diálogos planteja el desenvolupament de tres tipus de tallers: Reflexió. Com triem els nostres estudis i vocació?, Autoconeixement en el procés de presa de decisions i Foment de les professions STEM.

Per una altra banda, s’estableix l’organització de l’esdeveniment online “Orientació professional igualitària/no sexista” per a tutors i orientadors de centres educatius, en format webinari, per a així poder arribar a tot el territori autonòmic. Així, la Fundación Diálogos es mostra conscienciada amb la promoció de la igualtat.

0
Comentarios