fbpx

El vot del Consell Escolar mantindrà la jornada continuada

Ja no serà obligatori votar el model de jornada cada tres cursos. Educació manté la necessitat del vot favorable del 55% de pares. Arriba un tercer model de jornada: la jornada mixta.
Pablo RoviraJueves, 14 de octubre de 2021
0

La Conselleria torna a canviar la normativa sobre els canvis de jornada escolar.

La Conselleria ha presentat un esborrany de proposta per a la modificació dels horaris escolars que no fa goig del tot als sindicats, maximalistes en el tema de la jornada continuada, però que avança cap a les seues reivindicacions. El principal canvi és l’eliminació en l’esborrany de l’obligatorietat de revisar la jornada escolar contínua cada tres anys, com era fins ara. Així, només es revisarà el model acordat si s’aprova per dos terços del Consell Escolar.

D’aquesta manera, la participació del conjunt de famílies del centre en aquest procés es redueix al pas inicial: el vot per al canvi de jornada, que es manté l’obligació que l’aprove el 55% del cens total de famílies. L’esborrany, per tant, augmenta el protagonisme en la decisió com reivindiquen els sindicats, encara que la Conselleria encara no accepta que aquest òrgan substituïsca a la votació de les famílies a l’hora de modificar la jornada escolar del centre.

Una altra novetat que incorpora l’esborrany és que la Conselleria introdueix un tercer model de jornada. A la partida i a la continuada se suma ara la jornada mixta que consisteix, com ja es dona en molts centres de Secundària, a distribuir l’horari lectiu entre els matins i algunes vesprades.

Reaccions sindicals

Per a ANPE, “no és justificable que s’obligue a les comunitats que vulguen adoptar per aquest model de jornada continuada a complir amb restriccions extraordinàries que afecten les condicions laborals del professorat, sent que s’estableixen els tres models de jornada com a ordinaris”.

Per a ANPE, un canvi de modalitat de jornada lectiva aprovat pel consell escolar del centre, “ha de ser suficient per a poder implementar aquesta modificació, sense necessitat de cap altra consulta”.

Per la seua banda, Stepv reclama ” una partida pressupostària de la Generalitat Valenciana per garantir la gratuïtat de les activitats extraescolars en tots els centres. Es podrien aprofitar les subvencions regulades a la resolució de 23 de setembre de 2021, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen subvencions destinades a municipis de la Comunitat Valenciana per a la realització d’activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a la població escolar entre tres i 18 anys”. Stepv també demana que es reduixca la càrrega horària de l’equip directiu que té que atendre les activitats extraescolars de vesprada.

Finalment, el sindicat CSIF ha demanat que “siga suficient el vot de la majoria de les famílies per a aprovar-la i que l’Administració es comprometa a oferir activitats extraescolars gratuïtes fins a les 17 hores”.

0
Comentarios