fbpx

Els docents no estan obligats a administrar medicació a l'alumnat

El TSJCV dona la raó al recurs dels sindicats ANPE i SATSE. Recurs contra les instruccions d'atenció sanitària en centres.
Anul·lades per no tindre la competència les direccions generals.
Pablo RoviraMiércoles, 27 de octubre de 2021
0

Les instruccions obligaven als docents a administrar la medicació als alumnes.

El tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana TSJCV, ha donat la raó a ANPE i al sindicat d’infermeria SATSE en el recurs contenciós administratiu que van interposar contra la instrucció de la Conselleria d’Educació que els docents administren la medicació a l’alumnat.

ANPE, juntament amb el Sindicat d’Infermeria SATSE, va interposar un recurs contenciós administratiu contra la Resolució de 13 de juny de 2018, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es van publicar instruccions i orientacions d’atenció sanitària específica en centres educatius per a regular l’atenció sanitària a l’alumnat amb problemes de salut crònica en horari escolar, l’atenció a la urgència, així com l’administració de medicaments i l’existència de farmacioles en els centres escolars. La Instrucció de totes dues Conselleries es referia a l’atenció sanitària específica en centres educatius: atenció a alumnes/as amb problemes de salut crònics en horari escolar, atenció a la urgència, administració de medicaments i regulació de les farmacioles dels centres escolars. La Instrucció «obligava» a ls professors a responsabilitzar-se de parar atenció davant una urgència sanitària, mantindre una farmaciola, etètera.

Lauren Bárcena, president d'ANPE-CV "

"Seguim i continuarem reivindicant la figura de l'infermer escolar”

"

El recurs contenia la petició de nul·litat, en primer lloc basada en la nul·litat de ple dret per haver sigut dictada per un òrgan manifestament incompetent i en segon lloc per vulnerar la normativa que regula l’administració de medicació, facultat que únicament és atribuïda en el nostre sistema sanitari al personal d’infermeria i de cap manera als docents i responsables de centres escolars.

La Sala ha notificat la sentència per la qual s’estima el recurs i s’anul·len aquestes instruccions, per la petició de falta de forma, això és, per dictar-se per òrgan manifestament incompetent i per mitjà d’un instrument legal no adequat, atés que amb les mateixes es regula matèria que transcendeix el purament intern o domèstic, tenint caràcter de norma legal, no estant legitimats per a això els directors generals.

El sindicat ANPE “celebra aquesta sentència i recorda que sempre ha defensat que siguen els professionals capacitats els que han de parar atenció sanitària en els centres educatius. Per això, seguim i continuarem reivindicant la figura de l’infermer escolar”. «El paper de la infermera escolar és fonamental en els col·legis i una figura que cada vegada està més implantada en altres comunitats autònomes i porta anys integrada en els centres escolars públics i privats dels Estats Units, el Regne Unit, França, etcètera».

0
Comentarios