fbpx

Raquel Tamarit: 'Continuarem treballant perquè cada alumna i cada alumne tinguen l'oportunitat de decidir el seu futur'

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha destacat la voluntat de continuar treballant perquè cada alumna i cada alumne tinguen l'oportunitat de decidir el seu futur".
Redacción-ValenciaMartes, 17 de mayo de 2022
0

El president de la Generalitat y la consellera Tamarit han visitado junto al presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, el Centro Integrado Público de Formación Profesional de Mislata.

Així ho ha expressat després de rebre les competències de la cartera d’Educació, Cultura i Esport de mans del seu antecessor en el càrrec, Vicent Marzà, en un acte que s’ha celebrat al jardí del Palau de les Arts de València.

«Soc Raquel Tamarit: la filla d’una administrativa i un llanterner, mestra i mare. Des de hui tinc l’honor de ser la nova consellera d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Provinc d’una família humil i treballadora, que va vore com la seua xiqueta entrava a un aula com a mestra, una de les professions més boniques que es pot exercir, que posteriorment es va convertir en regidora i alcaldessa del seu estimat trosset al món: Sueca, i que hui, en Les Arts, done un pas més formant part del Consell de la Generalitat Valenciana», ha destacat la consellera.

Raquel Tamarit ha agraït el treball realitzat pel seu predecessor durant 7 anys, Vicent Marzà, «que ha deixat un camí aplanat amb 11.000 companys i companyes més de la docència a les aules valencianes; amb centenars de centres educatius millorats o construïts de nou; amb millers d’alumnes amb beca menjador (140.000); amb un sistema educatiu on no se paguen els llibres de text; o una xarxa d’escoletes on els 2 anys seran gratuïts a partir del curs que ve per a tothom».

Es tracta d’una tasca de continuïtat en la qual ella també ha format part de l’equip durant els últims tres anys al capdavant de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, i tal com ha recordat: «Hem multiplicat l’activitat cultural pública i hem donat suport a la privada i la professionalització dels sectors. També hem apostat per l’esport base i pels nostres professionals i esportistes d’elit».

Principals objectius com a consellera

«Que cada xiquet i xiqueta que viu i va a escola en el territori valencià siga protagonista del seu futur, que no hi haja xiquet al qual limiten fins on pot arribar, que no hi haja xiqueta a la qual li diguen què pot o no pot estudiar, que no hi haja família a la qual li caiga una llàgrima perquè no pot pagar l’educació dels seus fills i filles», ha dit Tamarit.

A més, la consellera ha remarcat que ‘l’educació valenciana és i seguirà sent un sistema on invertim els recursos necessaris perquè els somnis de tothom puguen fer-se realitat amb esforç individual, però també amb l’acompanyament, la cura i l’impuls col·lectiu de la comunitat educativa».

Pel que fa a l’àrea de Cultura, ha explicat que «ha de continuar sent l’eina fonamental per a la construcció de societats més democràtiques, crítiques i lliures, perquè és un servei essencial». «Treballarem, junt a la resta de la societat valenciana, perquè les persones que fan feina en la cultura puguen viure del seu treball amb dignitat, per una veritable sector cultural valencià que ocupe un lloc rellevant al món de l’audiovisual, les arts escèniques, les arts visuals, la música i el llibre», ha afegit.

Respecte a l’àrea d’Esport, Raquel Tamarit ha destacat que «és el fil de transmissió de tots els valors que representa el Botànic: cooperació, treball en equip i sentiment de comunitat», i s’ha compromés a que hi haja «una especial atenció als esports autòctons, a la pràctica esportiva des de ben menuts als centres educatius, a trencar amb les barreres que discriminen a les dones al món esportiu i al suport als i les nostres professionals de l’esport».

0
Comentarios