fbpx

Educació eleva fins als 77,5 milions d'euros les ajudes del Bo Infantil per a garantir la gratuïtat en el tram de 2 a 3 anys

La Conselleria incrementa la inversió en 16,5 milions d'euros, un 27 % més que el curs passat. Les famílies tenen de termini fins al dimarts 28 de juny per a tramitar les sol·licituds de manera telemàtica.
Redacción-ValenciaJueves, 9 de junio de 2022
0

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (consultar ací) la convocatòria d’ajudes del Bo Infantil per al pròxim curs 2022-2023 destinada a les famílies que escolaritzen els fills i filles de 0 a 3 anys en escoletes privades i en els trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals.

El departament de la consellera Raquel Tamarit invertirà 77,5 milions d’euros en ajudes econòmiques per al Bo Infantil durant el pròxim curs 2022-23, 16,5 milions d’euros més que en el curs actual. Amb aquest augment del 27 % de la inversió, segons destaca Tamarit, «garantim la gratuïtat de l’ensenyament en el tram de 2 a 3 anys per a totes les famílies, independentment del fet que trien pels seus fills i filles una escoleta privada, una escoleta municipal o un col·legi públic, al mateix temps que mantenim el mateix nivell d’ajudes per a l’alumnat de 0 a 2 anys».

La consellera subratlla que «amb aquesta aposta per la gratuïtat en el primer cicle d’Educació Infantil (0-3 anys), a més de fer realitat un dels objectius de Govern del Botànic, avancem no sols en la conciliació de la vida laboral i familiar, sinó també en justícia social gràcies al caràcter compensador que l’escola exerceix en edats primerenques, especialment en el cas de l’alumnat més desfavorit, pel que fa a la prevenció i reducció dels factors d’exclusió social de la població».

Aquesta inversió rècord de 77,5 milions d’euros, la més gran en els 40 anys d’autogovern valencià pel que fa a l’escolarització entre els 0 i 3 anys, quasi triplica el pressupost assignat al Bo Infantil en el curs 2014-2015, que va ser de 27,2 milions d’euros.

En nou cursos la inversió en el Bo Infantil per part de la Conselleria ha augmentat en 50,3 milions d’euros, un 185 %, tot i que la natalitat valenciana ha caigut més d’un 19 %, Així, per exemple, en 2021 van nàixer al nostre territori uns 8.500 xiquets i xiquetes menys que en 2014.

L’alumnat beneficiari del Bo Infantil el pròxim curs seran les xiquetes i xiquets nascuts en 2020, 2021 i 2022 matriculats en centres privats de primer cicle d’Educació Infantil, així com l’alumnat de 0-1 i 1-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes per al curs 2022-2023.

Al tram de 2 a 3 anys, la Conselleria assumeix tot el cost d’escolarització a les escoletes 0-3 adherides al Bo Infantil, amb la qual cosa les famílies no han de pagar res en concepte d’ensenyament, matrícula o per reserva de plaça.

La novetat del pròxim curs és que tot l’alumnat de 2 a 3 anys matriculat en una escoleta privada adherida al Bo Infantil, independentment del nivell d’ingressos familiar, té garantida l’escolarització gratuïta i el centre ingressarà 280 euros per alumne i mes.

En la resta de trams d’edat, de 0 a 1 any i d’1 a 2 anys, es mantenen les ajudes màximes i mínimes establides per al curs actual:

Tram d’edat
Import total màxim mensual €
Import total mínim mensual €
0 a 1 anys
200
70
1 a 2 anys
120
70

A més, cal recordar que l’alumnat del tram 2-3 anys de les escoletes municipals disposa d’aules gratuïtes finançades per la Conselleria, igual que les escoletes de la Generalitat en el tram de 0-3 i les aules gratuïtes de 2 anys establides en centres educatius públics d’Infantil i Primària.

La presentació de sol·licituds del Bo Infantil es farà de manera telemàtica

Les famílies de l’alumnat de 0-3 anys matriculat en centres privats de primer cicle d’Educació Infantil, i de 0-1 i d’1-2 anys matriculat en escoletes municipals per al pròxim curs 2022-2023 han de presentar la sol·licitud de manera telemàtica des del dijous 9 de juny fins al dimarts 28 de juny.

L’accés a la seu electrònica de la Generalitat per a la presentació telemàtica de les sol·licituds, així com el corresponent manual d’instruccions i tota la informació sobre el Bo Infantil, estaran disponibles en la web de la Conselleria d’Educació, en el següent enllaç: consultar aquí.

Per a tramitar la sol·licitud de l’ajuda de manera telemàtica es necessita un codi de matrícula i el número SIP de l’alumne o alumna. El centre privat o l’escoleta municipal obtindran aquest codi de matrícula de l’aplicació informàtica de la Conselleria en el moment de realitzar la matrícula, i el facilitarà a la persona responsable legal de l’alumne o l’alumna.

La presentació telemàtica requerirà que la persona sol·licitant dispose dels sistemes d’identificació i signatura electrònica acceptats en la seu electrònica de la Generalitat. Les famílies que no disposen dels mitjans o coneixements suficients per a poder treballar amb l’administració electrònica podran presentar la sol·licitud de manera presencial al centre on es trobe matriculat el seu fill o filla, juntament amb la documentació requerida. En aquest últim cas, el termini de presentació de sol·licituds acabarà el dilluns 4 de juliol.

Les persones sol·licitants que ja s’han beneficiat del Bo Infantil en cursos anteriors només han de presentar la sol·licitud. No obstant això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte del curs anterior, també s’haurà de presentar la documentació preceptiva.

Educació tindrà en compte la renda familiar com a criteri principal per a la concessió de les ajudes en els trams de 0 a 1 any i d’1 a 2 anys. L’import de l’ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda ‘per capita’ de la unitat familiar de l’exercici 2020.

0
Comentarios