fbpx

Educació invertirà un milió d’euros a construir de nou l’aulari del CRA "Espadà-Millars" a Fanzara

La Conselleria d’Educació ultima la redacció del projecte de demolició i construcció de nou de l’aulari, perquè l’Ajuntament de Fanzara puga licitar les obres a principis de 2023.
Redacción-ValenciaLunes, 27 de junio de 2022
0

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i l’alcaldessa de Fanzara, M. Luz Ortells, han acordat incloure en el pla Edificant les obres de demolició i construcció de nou de l’escola d’aquest municipi de l’Alt Millars. La Conselleria d’Educació, que està ultimant la redacció del projecte bàsic i d’execució de les obres, invertirà un milió d’euros en una actuació que gestionarà l’Ajuntament de Fanzara.

L’acord s’ha fet en una reunió en què, a més del director general i l’alcaldessa de Fanzara, han participat també el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a les comarques de Castelló, Alfred Remolar, i representants de la comunitat educativa del CRA «Espadà-Millars». En la trobada s’ha presentat el projecte bàsic i d’execució que està ultimant la Direcció General d’Infraestructures Educatives per tal de demolir l’actual escola de Fanzara, que està afectada per aluminosi, i construir en la mateixa parcel·la un aulari nou d’arquitectura sostenible i de consum energètic zero.

Víctor García destaca “l’aposta del departament de la consellera Raquel Tamarit per l’escola rural, garantint, en actuacions com la que estem planificant a Fanzara, que les infraestructures educatives públiques de qualitat arriben a les poblacions més menudes”.

La decisió de l’Ajuntament de participar en el pla Edificant, segons el director general, “és un bon exemple que les administracions públiques estem per a donar solucions als problemes i que, quan treballem conjuntament, millorem la situació de les persones, ja que no només construirem un centre educatiu modern, segur i sostenible a Fanzara, sinó que també fem una inversió que generarà al municipi més de 25 llocs de treball en el sector de la construcció”.

L’alcaldessa de Fanzara, per la seua banda, ha assenyalat que la reunió “ha resultat satisfactòria i hi hem acordat tindre-ho tot preparat per a licitar les obres a principis de l’any que ve, amb l’objectiu de poder començar les obres en 2023”.

En aquest sentit, el director general ha insistit que “el full de ruta que ens hem marcat és acabar la tramitació de la delegació de competències abans que acabe l’any i tindre el projecte bàsic i d’execució del nou aulari llest perquè quan es deleguen les obres, l’Ajuntament puga licitar la construcció de la nova escola”.

La reunió ha servit, a més, per a presentar el projecte bàsic del nou aulari a la comunitat educativa, “amb la intenció que ens puguen aportar les propostes de millora que ens vulguen fer per a adaptar el nou edifici al projecte educatiu del centre, com ara la inclusió d’un pati coeducatiu”, ha detallat Víctor García.

Característiques del nou aulari del CRA «Espadà-Millars» a Fanzara

En nou aulari comptarà amb una superfície útil de 432 metres quadrats i inclourà una aula d’Infantil amb lavabos propis amb accés directe; dues aules de Primària; una aula d’usos múltiples que serveix de menjador, ja que té una cuina adjunta; un pati amb una porxada; lavabos, i una zona de secretaria i direcció.

Tot el programa educatiu es desenvolupa en planta baixa i en la mateixa parcel·la en què es troba ara. L’edifici tindrà una coberta a una aigua orientada al sud, per a poder utilitzar-la com a suport de panells solars fotovoltaics per autoconsum, i una andana en la part del cavalló de la teulada amb unes làmines on s’allotjaran les instal·lacions d’aigua calenta, ventilació i climatització; es podrà utilitzar també com a magatzem.

Després de la reunió s’ha fet una visita a l’actual aulari, junt amb el personal tècnic del Servei d’Infraestructures, on s’ha comprovat que es compleixen totes les mesures de seguretat implantades per tal de controlar l’aluminosi detectada i que l’estructura de l’edifici és totalment segura. Així, el director general d’Infraestructures Educatives ha subratllat que la situació de l’aulari “es continua mantenint estable i, per tant, no hi ha cap risc per als 16 alumnes que escolaritza, ni tampoc per al professorat, ja que els testimonis de control instal·lats no han detectat cap avanç en l’aluminosi”.

0
Comentarios