fbpx

Tamarit: “Aquest curs tenim la previsió de tindre construïts 31 centres educatius nous”

Un total de 12.000 estudiants comptaran amb noves infraestructures escolars, que generen 3.900 llocs de treball en el sector de la construcció. D'aquests centres, 13 pertanyen a Alacant; 7, a Castelló, i 11, a València.

Redacción-ValenciaMartes, 30 de agosto de 2022
0

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport té previst finalizar, durant el curs escolar 2022-23, les obres de construcció de 31 noves escoles o instituts en 27 poblacions. Deu d’aquests nous centres estan ja acabats per a rebre, el pròxim 12 de setembre, 3.600 alumnes i les obres de la resta es conclouran durant el curs.

La consellera d’Educació ha explicat que “continuem millorant, ampliant i construint centres educatius i estem en un punt en què la maquinària engegada amb el programa Edificant està demostrant l’agilitat i l’eficàcia necessàries”.

En aquest sentit, Raquel Tamarit ha indicat que “no és un camí fácil, ens hem adaptat també a la pujada de preus en el sector de la construcció i treballem acompanyant els ajuntaments en la resolució d’obstacles i amb les empreses constructores, que en la immensa majoria estan fent un treball impecable”

“Deu d’aquestes noves escoles i instituts –ha afegit la consellera– ja estan construïts i preparats per a setembre i altres 21 en construcció molt avançada, la qual cosa demostra els fruits d’una feina conjunta a moltes bandes i la repercussió directa se centra en dos focus. D’una banda, instal·lacions públiques educatives a l’altura dels projectes educatius que està implementant el nostre professorat i,  d’una altra, la potenciació de l’ocupació en el sector de la construcció. Només en aquestes construccions generem 3.900 llocs de treball directes i indirectes amb una inversió de 156 milions d’euros”.

La titular d’Educació ha recordat també que “a tot açò cal sumar tota la xarxa d’infraestructures educatives públiques, que ja tenim renovada durant 8 cursos, que no sols se centra a construir centres nous, sinó a millorar-ne i ampliar-ne centenars més”.

Les comarques d’Alacant disposaran de 13 centres nous

A les comarques d’Alacant, està previst que, durant el pròxim curs 2022-2023, entren en funcionament 13 centres educatius nous a 11 municipis, dels quals 4 obriran les seues portes en setembre. En concret, es tracten del CEIP «Doctor Calatayud» d’Aspe, «El Bracal» de Muro de Alcoy, «Gasparot» de la Vila-Joiosa i l’IES «12 de Octubre» de Pilar de la Horadada.

Els altres 9 centres que entraran en funcionament a mesura que avance el curs són: el CEIP «Dama de Guardamar» de Guardamar del Segura, «Lo Romero» de Sant Joan d’Alacant, «Maria Moliner» de Pilar de la Horadada, «Amanecer» de Torrevieja, «Doctor Esquerdo» de la Vila-Joiosa i l’institut-escola de Xaló, el CEIP «Mare de Déu» de Gràcia de Biar, el CEIP «Poeta Pla» y «Beltrán» d’Ibi i l’IES «Thader» d’Orihuela.

Aquests 13 nous centres acolliran un total de 5.700 estudiants i han suposat una inversió de 79 milions d’euros, la qual cosa ha generat prop de 2.000 llocs de treball en el sector de la construcció.

Un total de 7 centres nous per a les comarques de Castelló 

A les comarques de Castelló, el pròxim curs entraran en funcionament 7 nous centres educatius a 5 poblacions, dels quals 3 obriran les seues portes al setembre. Es tracten del nou CEIP «Ambaixador Beltrán» d’Almassora, el nou aulari del CRA «Palancia Espadán» a Castellnovo i el CEIP «Alberto Selma» de Santa Magdalena de Pulpis.

Els altres 4 centres que entraran en funcionament, a mesura que avance el curs, són: els nous CEIP «Santa Quiteria» d’Almassora, el CEIP «Herrero» i el CEIP «Vicent Marçà» de Castelló de la Plana i el CEIP «Mare de Déu» de Vallivana de Morella.

La Conselleria d’Educació ha invertit en aquests 7 nous centres, que beneficiaran a 2.100 estudiants, més de 25 milions d’euros, la qual cosa genera més de 600 llocs de treball en el sector de la construcció.

Les comarques de València comptaran amb 11 centres nous 

Durant el pròxim curs, entraran en funcionament 11 nous centres educatius en 11 poblacions de les comarques de València. D’ells  3 obriran les seues portes en setembre: el nou CEIP «Les Foies» de Gandia, el CEIP Núm. 2 de San Antonio de Benagéber i el CEIP «Elies Tormo» d’Albaida.

Els altres 8 centres que està previst que finalitzen les obres durant el curs són els nous CEIP «Pintor Sorolla» de Yátova, el «Verge» del Roser d’Olocau, l’IES «Núm. 5» de Sagunt, el CEIP «Jaume I» d’Alcàsser, el «Lluís Vives» de Bocairent, el «Sant Ignasi de Loiola» de Picassent, el «Carrasquer» de Sueca i el CEIP «Padre Manjón» de València.

Aquests 11 centres nous, amb una inversió superior a 52 milions d’euros, albergaran a 4.200 estudiants i la seua execució generarà 1.300 llocs de treball en el sector de la construcció.

0
Comentarios