fbpx

La Conselleria de la Comunitat Valenciana proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents

Es tracta de 4.295 places dels cossos de Secundària. Les oposicions d'Infantil i Primària s'ajornarien a 2022. L'ajornament es tractarà a la Mesa Sectorial d'Educació.
Redacción-ValenciaMartes, 31 de marzo de 2020
0

Les oposicions de Secundària passen a 2021 i a 2022 les d'Infantil i Primària. MAGISTERIO

Amb els tràmits administratius i l’activitat educativa i formativa presencials suspesos temporalment, la Conselleria d’Educació de la Generalitat ha decidit proposar en la Mesa sindical ajornar un any el calendari d’oposicions a places docents. Així ho va defensar la Conselleria durant la Conferència Sectorial de la setmana passada. En el cas del sistema educatiu valencià les oposicions de Secundària i altres cossos, que havien d’arrancar el pròxim 18 de juny, quedarien ajornades fins a juny de 2021. Cal recordar que es tracta de 4.295 places, de les quals 3.575 són de lliure accés.
Així mateix, les oposicions previstes en 2021 per a Infantil i Primària, s’ajornarien a 2022.
El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que «la situació en la qual ens trobem fa que siga recomanable evitar les incerteses de milers d’aspirants que s’estan preparant per a opositar i resulta molt més raonable que es puguen reorganitzar amb un nou calendari».
Trasllat de les PAU

Una altra decisió que s’ha pres en la Conferència Sectorial d’Educació per part de totes les autonomies és l’establiment d’una nova data per a les proves d’accés a la universitat (PAU), ja que aquestes proves donen accés a totes les universitats de l’Estat per tindre un districte universitari únic d’accés.

En el sistema educatiu valencià, les proves estaven convocades per a la segona setmana de juny, del dimarts 9 al dijous 11 en convocatòria ordinària, mentre que l’extraordinària s’anava a realitzar la segona setmana de juliol, del dimarts 7 al dijous 9.

«Ara, en el nou context, la PAU ordinària es posposarà entre tres i quatre setmanes. En la videoconferència de hui s’ha acordat establir una forqueta que va entre el 22 de juny i el 10 de juliol perquè totes les autonomies reprogramen la convocatòria ordinària de la PAU amb el compromís de publicar els resultats abans del 17 de juliol», ha explicat el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler.

Igualment, la convocatòria extraordinària, es posposarà a setembre. En aquest cas, l’acord fixa que es faran abans del 10 de setembre, últim dia per a publicar els resultats.

Segons Miguel Soler, «en els pròxims dies ens coordinarem amb la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, juntament amb la Conferència de Rectores i Rectors d’Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) per a determinar els dies concrets en què es fixaran les PAU a la Comunitat, tant les ordinàries com les extraordinàries, dins de la forqueta de dies pactat en la Conferència Sectori

0
Comentarios