Educació mantindrà l'Educació a distància en la primera fase

Les zones urbanes de la Comunitat encara segueixen en Fase 0. El professorat tampoc té que anar al centre encara. L'obertura inicial serà per tasques administratives.
Pablo RoviraMartes, 12 de mayo de 2020
0

Els centres continuaran fent Educació a distància durante la Fase 1 de la desescalada. MAGISTERIO

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha informat els sindicats i patronals de l’ensenyament que en la fase 1 de desescalada es continuarà amb les mateixes dinàmiques de formació a distància que les establides des que es van tancar els centres educatius com a conseqüència de la Covid-19. És per això que quan es passe a la Fase 1 el professorat i l’alumnat valencià dels centres educatius sostinguts amb fons públics continuaran els processos d’ensenyament i aprenentatge a distància mitjançant el pla Mulan i no aniran als centres educatius.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que “en tot moment, i en temps i forma, continuarem mantenint informada la comunitat educativa cada setmana: els equips directius, el professorat i les famílies. Garantirem en tot moment la seguretat de tothom si sorgira qualsevol canvi respecte al context actual, tal com hem estat fent fins ara”.
A partir del 13 de maig, algun integrant de l’equip docent de cada escola i institut anirà al centre per a realitzar tasques molt puntuals de gestió i coordinació, així com de recepció de material i equipament.

La recepció de mobiliari escolar havia quedat pendent de lliurar pel tancament dels centres educatius el 16 de març.
Enguany, Educació de la Generalitat ha invertit 17,2 milions d’euros per al subministrament de mobiliari i equipament escolar: des de pissarres, cadires i taules fins a cistelles de bàsquet i porteries d’handbol, i també de parcs infantils per als patis.

S’aprofitarà l’obertura puntual per a tasques administratives internes, sense el conjunt del professorat ni alumnat, per a reprendre la recepció d’aquests equipaments.

Reaccions sindicals

El sindicat Stepv considera que “encara no es donen les condicions per obrir els centres educatius i, molt menys, per reprendre l’activitat lectiva ni que siga per a col·lectius concrets, com va anunciar Pedro Sánchez la setmana passada i que ha creat inquietud entre el professorat”.

D’altra banda, s’ha fet públic el calendari d’admissió de l’alumnat, que serà al llarg del mes de juny i que pot comportar l’obertura dels centres per atendre presencialment les famílies que no puguen gestionar telemàticament la matrícula. Prèviament a aquesta obertura dels centres, aquest sindicat exigeix que el pla de contingència estiga negociat i publicat, “perquè tant els equips directius i les famílies tinguen clares les mesures de seguretat que s’han de seguir per evitar contagis”. La resta de sindicats també s’oposen a obrir els centres.

0
Comentarios