fbpx

La Conselleria preveu una volta puntual i reduïda en la Fase 2

Es podran organitzar classes presencials de 10 alumnes. També es preveuen tutories individuals en Obligatòria. El sindicat Stepv demana la retirada de l'esborrany.
Pablo RoviraMartes, 26 de mayo de 2020
0

La Conselleria vol que els centres puguen rebre alumnat de manera puntual i reduïda durant la Fase 2. MAGISTERIO

La Conselleria d’Educació ha presentat un esborrany a la Taula Sectorial per a preparar la desescalada corresponent a la Fase 2 en el qual proposa la volta puntual i voluntària de les classes presencials als centres educatius valencians.

D’aquesta manera, la Conselleria planteja que es puguen realitzar sessions i tutories, amb cita prèvia, en els cursos d’Educació obligatòria. Així mateix, per als cursos finals d’etapa, la Conselleria sí que contempla que existisquen classes presencials amb grups reduïts. Això sí, d’assistència voluntària per part dels alumnes. L’objectiu és, sobretot, atendre l’alumnat que té majors dificultats per a seguir l’Educació a distància.

La resolució determina que es podran organitzar classes presencials de 10 alumnes com a màxim en els darrers cursos de cada etapa educativa a partir de Primària, és a dir, 6è de Primària, 4t d’ESO, 2n de Batxillerat, els darrers cursos d’FP i Ensenyaments de Règimen Especial. Però també es podran realitzar tutories presencials en la resta de cursos a partir d’Educació Primària, fet que és una novetat respecte al que estava previst fins ara que en cap moment havia estat comunicada o suggerida per l’Administració als sindicats.

Retirar l'esborrany

El sindicat Stepv ha plantejat que es mantinguen les instruccions de la Fase 1 fins el final de curs, ja que considera que «no estem en condicions de reprendre l’activitat lectiva en els centres educatius». Stepv considera que «l’activitat docent és fonamental i necessària però ara cal tindre molta prudència perquè la salut de l’alumnat, del professorat i de les famílies està per damunt de tot». El professorat i els equips directius estan duent a terme una ·magnífica feina per tal de mantindre la qualitat del servei educatiu en aquestes condicions tan complicades de dur a terme».

Però per a dur a terme el que determina la resolució «cal un esforç organitzatiu molt gran per a preparar aquestes activitats, especialment en els centres educatius més grans que compten amb molt d’alumnat susceptible d’acollir-se a aquesta normativa», segons aquest sindicat. A més, el professorat ha de combinar «l’atenció presencial a eixos grups i les tutories presencials amb el treball telemàtic, que es manté amb caràcter general». Segons Stepv, no hi ha instruccions concretes de com s’ha de dur a terme aquesta combinació del treball. «Tampoc hi ha criteris clars de quin alumnat pot acudir als centres, tant a les classes presencials com a les tutories, més enllà d’un genèric «especialment per a l’alumnat que no haja tingut les mateixes oportunitatsde seguiment telemàtic».

0
Comentarios