fbpx

FSIE insta a Educació a reconéixer la figura del Coordinador d'FP

Reclama igualtat de tracte entre els treballadors d'FP. Proposa canviar la subvenció en FP dual al pagament delegat. Sol·licita el reconeixement de les hores de tutories en FP.
Pablo RoviraMiércoles, 14 de octubre de 2020
0

FSIE ha reclamat per als professors dels concertats els mateixos criteris que en els públics per als departaments. MAGISTERIO

El sindicat de l’ensenyament concertat FSIE-Comunitat Valenciana, ha demanat quela Conselleria d’Educació reconega la figura del coordinador d’FP en els centres concertats i l’assignació de les hores lectives per a aconseguir la igualtat educativa. “No té sentit que les hores que el professor d’FP dual realitze de més no estiguen contemplades en cap lloc”.

Aquesta proposta l’ha plantejada FSIE amb motiu de l’elaboració de l’Informe del projecte d’Ordre de l’adequació de normes que afecten tant l’ordenació de la Formació Professional com la dual amb l’objectiu que el professorat dels centres concertats puga realitzar funcions amb les mateixes condicions als professionals dels centres públics. “Mateix treball, mateixa condicions”, ha assenyalat FSIE.

D’aquesta manera, ha explicat que hui dia els professors dels centres concertats no disposen d’hores lectives per a dedicar a les funcions de tutoria i altres tasques establides a l’Ordre 69/2015, la qual cosa dificulta l’acompliment de les seues funcions i l’atenció als alumnes. “Cal dignificar el treball que exerceixen dotant-los d’una major estabilitat laboral que contemple l’esforç formatiu que realitzen”, assenyalen fons sindicals.

A més, el sindicat ha plantejat la necessitat de canviar el sistema de subvenció en FP dual al pagament delegat d’acord amb el conveni, tal com ja funciona en la resta de concerts educatius. Aquesta modalitat de subvenció ha provocat anys enrrere dificultats per als centres a l’hora de l’abonament de les hores d’FP dual.

Amb això, explica el sindicat FSIE, s’aconseguiria donar estabilitat a formativa als alumnes i laboral als professionals ja que s’acabaria amb la incertesa que genera haver de dependre del conveni amb una empresa externa per a poder arribar a final de mes i permetria als centres planificar i calendaritzar les classes sense imprevistos.

Hores de tutoria

En aquest sentit, el sindicat FSIE ha reclamat el reconeixement de les hores de tutories en la formació en centres de treball (FCT) de la Formació Professional Bàsica ja que entén que els tutors no perceben el salari conforme a la resta de professionals del cicle concertat, de manera que “s’està obligant els centres a establir dos nivells salarials dins de la mateixa activitat”.

FSIE també ha reclamat per als professors dels centres concertats els mateixos criteris que en els centres públics per a determinar els departaments en la Formació Professional, les hores de Departament i d’orientació amb mateixos criteris que en Educació Secundària.

0
Comentarios