La Pública recorrerà la sentència contra la reducció de les ràtios

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic es reuneix amb el conseller. També es mostren contraris al retorn de concerts que la Conselleria “va retirar”.
Redacción-ValenciaJueves, 22 de noviembre de 2018
0

El TSJ va anul·lar la reducció de ràtios en 30 localitats valencianes. Magisterio

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per FAMPA- València, STEPV, CCOO, UGT i Escola Valenciana, recorrerà la sentència que va anul·lar l’ordre de la Conselleria d’Educació que rebaixava el nombre màxim d’alumnes per aula en Infantil.

El grup de treball de la Plataforma s’ha reunit amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà per a valorar la citada sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, han informat fonts d’aquesta entitat en un comunicat.

Al seu judici, amb aquesta decisió “no s’està pensant en la qualitat educativa i en l’atenció a l’alumnat”, sinó a “fer de l’Educació un negoci” i ha traslladat al conseller que la lluita de la Plataforma i de tota la comunitat educativa ha sigut “treballar per a aconseguir reduir ràtios”.

Màrius Fullana "

No s’està pensant en la qualitat educativa i en l’atenció a l’alumnat”, sinó a “fer de l’Educació un negoci

"

“Aqueixa anul·lació perjudica a l’alumnat de l’escola pública. Com menys alumnat per aula, més atenció educativa, per tant no és ben rebuda per les nostres entitats”, ha subratllat el portaveu de la Plataforma i president de FAMPA-València, Màrius Fullana.

Les entitats que configuren la Plataforma han anunciat que presentaran recursos contra la sentència d’anul·lació de ràtios i també estudiaran accions legals contra “la indefensió que puga generar a centres que puguen veure’s afectats pel retorn del concert a aquelles unitats que l’Administració va retirar”.

Tant els representants de Plataforma com de la Conselleria d’Educació han posat de manifest que no comparteixen les sentències del Tribunal Superior de Justícia perquè perjudiquen al sistema educatiu públic, han assegurat les mateixes fonts.

Han coincidit en la necessitat que el Govern central derogue la Lomce posat que invalida l’autonomia legal de la Conselleria d’Educació.

Així mateix, han coincidit en la necessitat que el Govern central derogue la Lomce posat que invalida l’autonomia legal de la Conselleria d’Educació i comporta “interpretacions judicials i sentències que afavoreixen a la concertada perjudicant a la pública”.

Les entitats de la Plataforma han anunciat que coordinaran conjuntament, mitjançant els seus serveis jurídics, les possibles accions legals a realitzar per a posicionar-se davant les sentències judicials.

Cal recordar que la sentència va estar motivada pel recurs presentat per Escoles Catòliques davant la decisió de l’Administració de reduir la ràtio a 23 alumnes per unitat en 30 localitats valencianes. El motiu, segons l’Administració, era que la falta d’escolars en la localitat permetia augmentar la qualitat en l’atenció educativa sense necessitat d’eliminar unitats

0