fbpx

La Conselleria anuncia una oferta de 2.500 places de mestres

Són 1.228 places de l'any 2021 més les 1.272 aprovades de 2020. Stepv rebutja la proposta mentre no se solucione la interinitat. ANPE recorda que encara falten places per convocar.
Pablo RoviraMiércoles, 29 de septiembre de 2021
0

Enguany, les oposicions de Secundària varen començar al mes de maig.

La Conselleria va presentar la setmana passada la seua proposta d’Oferta d’Ocupació Pública de Personal Docent (OEP) corresponent a l’any 2021, en la qual s’inclouen 1228 places del Cos de Mestres que, juntament amb les 1272 places corresponents a la ja aprovades de la OEP de 2020, són les disponibles per a ser oferides en la convocatòria d’oposicions del pròxim any i que seran per al cos de Mestres. La Conselleria d’Educació no ha contractat la distribució per especialitats d’aquestes 2.500 places de mestres ni el calendari previst per al seu desenvolupament. Cal recordar que les passades oposicions van començar al maig, i no en els mesos d’estiu com era habitual anteriorment.

 

2.500 places

Sobre l’oferta, el sindicat Stepv ha rebutjat aquesta proposta argumentant que ara mateixa s’està discutint en el Congrés dels Diputats el projecte de llei per a reduir la temporalitat en la funció pública, que pot afectar les places que es convoquen. El sindicat ha demanat que s’ajorne aquesta negociació a la resolució del projecte de llei i ha instat a la Conselleria d’Educació i al govern valencià perquè sol·liciten al govern de l’estat que s’articule un concurs de mèrits per al personal en abús de temporalitat com a solució a l’alt índex d’interinitat en el sistema públic, tal i com recull l’article 61.6 del TREBEP i «que s’està acceptant per fi entre els partits polítics del govern de l’estat i dels qui en donen suport».

Places per ofertar

Per part seua, ANPE ha advertit que encara estan pendents de convocar 1.448 places de catedràtic. De la OEP de 2018, 800 places de càtedres de secundària, 20 places a càtedres de música i arts escèniques i 15 places a càtedres d’arts plàstiques i disseny. A més, de la OEP de 2019, 33 places de càtedres de música i arts escèniques i 580 places de càtedres de Secundària. D’altra banda, ANPE ha requerit que la Conselleria «faça una revisió urgent de totes les especialitats de tots els cossos de les quals no s’han convocat oposicions en els últims anys».

0
Comentarios