fbpx

El PP denuncia que Educació coacciona als pares amb l'exempció

El PP ha demanat la retirada de l'imprés de sol·licitud. El document crea en les famílies "un sentiment de culpa". El PP recorda que l'anterior model es publicà al DOGV.
Redacción-ValenciaMartes, 10 de marzo de 2020
0

La Conselleria ha canviat el model de sol·licitud d'exempció de valencià. MAGISTERIO

La Portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat al conseller Marzà per tractar de coaccionar il·legalment a qui opte per l’exempció del valencià per al pròxim curs en l’imprés de sol·licitud, i ha demanat “la seua retirada immediata”.

Beatriz Gascó ha assenyalat que “el nou imprés d’Educació per a sol·licitar l’exempció recull una declaració de responsabilitat dels pares que condiciona l’exempció creant-los un sentiment de culpa en indicar que aqueixa opció perjudica l’Educació dels seus fills i els situa en desavantatge per a afrontar els reptes de la societat valenciana en el futur. Marzà no pot imposar per força les seues idees nacionalistes saltant-se les lleis i els drets dels ciutadans. Coacciona a les famílies fent-los sentir pares de segona quan té ple dret a acollir-se a aqueixa exempció sense ser assenyalats com empestats”.

Beatriz Gascó: "

Educació coacciona a les famílies fent-los sentir pares de segona

"

Gascó ha indicat que “aquest imprés és una volta de rosca més d’algú que hauria d’haver deixat el seu càrrec fa anys pel seu sectarisme. La declaració de responsabilitat la va signar el conseller en el moment de prendre el càrrec jurant complir la Constitució i l’Estatut d’Autonomia i, no obstant això, la incompleix tots els dies amb mesures impositives com aquesta que atempten contra la llibertat. És la persona menys adequada per a fer signar a ningú una declaració de responsabilitat”.

La portaveu popular ha assenyalat que “en l’escrit que des de l’Administració es passa a les famílies s’interpreta la llei de manera injusta. Només es fa referència a la part legislativa que li interessa, obviant que la llei recull que no es pot discriminar al castellà i que hi ha una sèrie de drets en les zones castellà parlants recollides en l’Estatut d’Autonomia. Exigim la seua retirada perquè es vulnera frontalment els drets de les famílies i el text és il·legal”.

Normativa vigent

Beatriz Gascó ha explicat que “l’anterior model d’exempció estava recollit en la resolució de 25 de maig de 2005 i va ser publicat en el DOGV. Ara remeten un nou model penjat en la web, signat per la directora general de política educativa, però que no se sap qui ho ha aprovat ni quina normativa ho recull i que a més estableix uns terminis que no es corresponen amb la normativa vigent”.

Gascó ha indicat que des d’Educació “s’intenta coaccionar i obligar a una espècie d’autoinculpació dels pares com si els exempts foren delinqüents”. Estem davant un «nou atropellament d’Educació després de conéixer-se la setmana passada que Educació obligarà els alumnes amb exempció en valencià a assistir a classes de valencià i a cursar el 25% de les assignatures en valencià».

0
Comentarios