El 77% dels docents de Concertada ha ampliat el seu horari laboral

Pablo RoviraMartes, 28 de abril de 2020
0

Els professors assenyalen que han de treballar més hores per adaptar-se a la formació en línia. MAGISTERIO

El sindicat FSIE-Comunitat Valenciana ha elaborat una enquesta que reflecteix que més del 80% dels alumnes s’han adaptat a les classes online, que el 77% dels docents s’ha vist obligat a incrementar fins a dues hores diàries el seu horari laboral mentre el 70% destaca l’increment de la implicació de les famílies.

Així, l’enquesta, realitzada a quasi 1.000 docents del 7 al 21 d’abril, revela que el 80,5% dels docents del sistema privat  concertat de la Comunitat Valenciana considera que els alumnes s’han adaptat a les classes en línia. D’ells, un 10,6% considera que s’han adaptat completament, un 45,5% considera que s’han adaptat encara que necessiten ajuda de manera ocasional i un 24,4% considera que sí s’han adaptat encara que necessiten ajuda constant.

Així mateix, l’enquesta reflecteix que un 19,5% dels docents consideren que els alumnes no s’han adaptat bé a les classes en línia, dels quals només un 4% considera que als alumnes els costa molt treballar d’aquesta manera.

Quant a la jornada laboral, el 77,7% dels enquestats confessa que ha hagut d’ampliar el seu horari de treball per a adaptar-se a aquesta mena d’ensenyament.

En aquest context, i en relació a la bretxa digital, els docents consideren que entorn al 70% dels alumnes tenen mitjans digitals per a afrontar les classes online i, en la resta dels casos, els professors utilitzen material físic i instruccions telefòniques per al treball diari.

A més, més del 70% dels professors pensen que la implicació dels pares en l’aprenentatge dels seus fills ha pogut experimentar un creixement des que es va iniciar la quarantena enfront d’un 14,6% que considera que aqueixa implicació no ha augmentat.

Aspectes positius

Els docents també ha volgut destacar els aspectes més positius sobre aquesta mena d’ensenyament que varia en funció del nivell educatiu: una major implicació i participació de les famílies i augment de la comunicació amb el personal docent, l’augment de la valoració de l’esforç del professor i de la competència digital per part d’alumnes i docents.

A més, “s’ha notat una major proximitat amb l’alumnat degut a la personalització de les tasques, la flexibilitat horària i l’atenció personal”.

Quant als aspectes negatius o problemes oposats en aquesta mena d’educació, en tots els nivells es parla de problemes de connexió que dificulten la labor diària, l’augment de la càrrega horària docent i la sobrecàrrega laboral,  l’augment de l’estrés i preocupació per no poder atendre a tots els alumnes per igual, la falta de formació en TIC i la falta de control sobre l’aprenentatge.

0
Comentarios