fbpx

Queixa dels directors per veure's "sols" en la gestió de la pandèmia

Pablo RoviraMartes, 9 de febrero de 2021
0

Els directors denuncien la falta de professorat provocada per les baixes i els confinaments.

Els equips directius es troben desbordats. Quasi 180 col·legis públics –més de 250 directius– han remés un escrit a la Conselleria d’Educació en el qual mostren el seu desemparament per a atendre i gestionar la pandèmia, la seua falta de recursos i protocols clars. Però no sols això. Els directors també es mostren preocupats per la implementació de la darrera versió d’Ítaca i, sobretot, la falta de suport administratiu que provoque que ells assumisquen un treball que supera la seua especialitat de Magisteri.

Directius de quasi 180 centres presenten un escrit a Conselleria.
A més de la pandèmia, es queixen del funcionament d'Itaca.
Demanen personal administratiu per als centres de Primària.

Sobre la gestió de la pandèmia, els directors es «senten solos» a l’hora d’afrontar el dia a dia i, fins i tot, denuncien que no reben resposta quan intenten contactar amb els diferents departaments de la pròpia Conselleria d’Educació.

Un dels problemes als quals s’enfronten és la tardança amb la qual moltes vegades Sanitat tarda a contestar els casos de positius i possibles confinaments, en un entorn a més que les baixes i els confinaments també afecta al professorat, per la qual cosa els centres veuen minvats els seus recursos humans per a atendre les necessitats. «Pensem que estem en un escenari de silencis, d’incoherències, de mirades esquives. Ens sentim sols», assenyalen en la carta remesa a Educació.

Ítaca

‘escrit va molt més allà del referit a la gestió de la pandèmia. Greu per si mateix, però no l’únic motiu de queixa. Els directors critiquen que «hi ha hagut una falta de previsió amb Ítaca perquè se sabia amb molta antelació de la caducitat d’Adobe Flash, les primeres instruccions van arribar al desembre i la solució plantejada va resultar fallida impedint l’accés durant dies».

Els directors, al contrari de les associacions de directors, van mostrar el seu rebuig inicial a l’eliminació dels SPE plantejada en el decret d’Orientació.

"

"Pensem que estem en un escenari de silencis, d'incoherències, de mirades esquives. Ens sentim sols"

"

Finalment, entre moltes altres coses, els directors es queixen de l’excés de burocràcia i recorden que a diferència dels instituts, ells no tenen de manera generalitzada personal administratiu adscrit. «Els equips directius estem assumint diàriament el paper d’advocats, jutges, arquitectes, economistes, assistents socials, mèdics, policies, psicòlegs… No podem assumir aquests papers i prendre decisions que no corresponen a la nostra competència».

Falta de personal

Els directors també denuncien una falta «notable» de professorat. «Hem de fer malabars per a tractar de no tancar aules per falta de personal», assenyalen aquests 250 directius escolars.

Segons la Conselleria d’Educació, ja s’ha solucionat el tema de la gestió de les baixes laborals perquè siga més àgil.

0
Comentarios